Alpe d'Huez

Martin Bons geeft ook presentaties over Alpe d'Huez. In zijn boek De Weg Omhoog naar Alpe d'Huez beschijft hij zijn poging de beroemdste col van de wereld onder het uur te rijden. Tijdens de presentatie laat hij u op een grappige en ontroerende manier kennismaken met de Alpe. Aan de hand van zijn eigen ervaringen en door het laten zien van opmerkelijke momenten (o.a. de bidon van Ivan Basso; de binnenbocht van Jan Ullrich, het schokschouderen van Greg LeMond) leidt hij u rond op de Nederlandse berg. Na de presentatie kijkt u nooit meer met dezelfde ogen naar Alpe d’Huez. Zie ook: www.alpedhuez-in1uur.nl

De standaardpresentatie over Alpe d'Huez duurt ongeveer een uur. Mocht u een kortere of langere presentatie willen dan is dat ook mogelijk.

Dat de presentatie een uur duurt heeft te maken met de snelste tijd die Bons reed: 1:01:17. Wielerkenners zeiden tegen hem: 'Pas als je de Alpe onder het uur rijdt, kun je zeggen dat je een renner bent.' . In zijn boek De Weg Omhoog beschrijft hij zijn poging de Alpe onder het uur te rijden.

U kunt alleen een presentatie van De Kunst van het Dalen aanvragen, maar een combinatie van beide presentaties is ook mogelijk; voor de pauze omhoog (Alpe d'Huez in een uur), na de pauze naar beneden (De Kunst van het Dalen). 

Het boek De Weg Omhoog werd op 24 april in Haarlem gepresenteerd. Met medewerking van v.l.n.r. Mart Smeets, Peter Winnen, Steven Rooks, wielerfanaat Halbe Zijlstra en Gio Lippens.

 

Over De Weg Omhoog: 

Schrijver en taalkundige Wim Daniels bespreekt De Weg Omhoog in de rubriek 'Het Allerbeste' van de Nieuws BV op Radio 1                       

http://www.radio1.nl/item/282219-De-Weg-Omhoog-is-Het-Allerbeste.html

Wielerauteur Fred van Slogteren: 'Een boek dat je spreekwoordelijk in één adem uitleest.' 

Uitgever, schrijver en journalist Guus Bauer: 'Bons schrijft het allemaal met veel schwung op. Meer dan vier uur lang aangenaam leesplezier.'